tiistai 14. heinäkuuta 2009

Diigo Harppauksen työvälineeksi

Wikiopiston wikisivuston lisäksi Harppaus-opintopiirissä käytetään muita sosiaalisen median palveluita (kuten tätä blogia, varmaankin Google-kalenteria ja Google-karttaa).

Palveluiden ja välineiden suhteen tavoitteena on yksinkertaisuus, ei liikaa härpäkkeitä yhdellä kertaa. Periaatteena on, että perusosallistumiseen riittää yksi käyttäjätunnus omaan henkilökohtaiseen oppimisympäristöön (oppimisportfolio) ja yhteen kollektiiviseen työvälineeseen. Wikiopiston käyttäminen ei vaadi välttämättä kirjautumista ja käyttäjätunnusta.

Kollektiiviseksi verkkotyövälineeksi valitsin Diigon, joka ei vielä liene kovin tuttu, mutta sopii mainiosti tämänkaltaiseen työskentelyyn. Diigon avulla voi tallettaa ja jakaa linkkejä. Mutta se on vain pieni osa Diigon toiminnallisuutta.

Mille tahansa verkkosivulle voi tehdä merkintöjä, jotka näkyvät muille Diigon käyttäjille. Merkintä voi koskea koko sivua (näkyy puhekuplana) tai tiettyä tekstin osaa (näkyy korostuksena). Merkintöihin voi lisätä omia kommentteja. Diigossa voi luoda ryhmiä ja järjestää monipuolista ryhmätoimintaa. Toiminnat integroituvat joihinkin sosiaalisen webin palveluihin, esimerkiksi Diigo-linkit voi asettaa automaattisesti tallentumaan myös Delicious-kirjanmerkkipalveluun.

Otatko osaa jollakin tapaa syksyllä Harppaus-opintopiiriin? Liity Diigoon, osallistu Harppaus-ryhmään ja liitä minut kaveriksesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti