keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Kas vain - Opettaja.tv samalla asialla

Vakuutan, että hetki sitten ensimmäistä kertaa havaitsin, että YLE:n Opettaja.tv:ssä toteutetaan suunilleen samaan aikaan Harppauksen kaltainen koulutus: Sosiaalinen media oppimisen ja opetuksen välineenä. Varsinainen kurssi näyttää olevan jo täynnä. YLE:n ohjelmista Harppauksen opintopiiriläiset saavat verratonta lisäaineistoa! Hyvä, että Opettaja.tv on ajan tasalla.

Opettaja.tv:n kurssi näyttää paneutuvan sosiaaliseen mediaan ja oppimiseen muutenkin kuin välineiden osalta, vaikka otsikko viittaakiin väline-ajatteluun. Harppaus (avoimeen oppimiseen) ei ole pelkästään sosiaalisen median opetus/oppimiskäytön kurssi, vaan tavoitteena on työkulttuurin muutoksen tukeminen. Siksi sisältöjen rakentelussa on hieman eri näkökulma. Joka tapauksessa nämä natsaavat hyvin yhteen.

Kurssiosuuden Opettaja-tv:ssä toteuttavat VirtuaaliAMK sekä Tampereen teknillinen yliopisto. Lainaus kurssikuvauksesta:

Koulutuksen sisältö

Koulutuskokonaisuus (5 op) koostuu neljästä pakollisesta osiosta ja yhdestä valinnaisesta osiosta, sekä pakollisesta harjoitustyöstä. Jokainen osio on itsenäinen kokonaisuus. Osiot muodostuvat perusaineistoista, lisäaineistoista ja oppimistehtävistä.

Suoritettuasi pakolliset osiot ja toisen valinnaisista osioista (yhteensä 5 op), saat pyynnöstä todistuksen koulutuskokonaisuudesta "Sosiaalinen media oppimisen ja opetuksen välineenä, perusopinnot".

Pakolliset osiot:
Osio 1: Tietoverkon välineet
Osio 2: Sosiaalinen media ja vapaa verkko tiedonlähteinä
Osio 3: Yksityisyys, tietosuoja ja tietoturva verkossa
Osio 4: Laatu osana verkko-opetusta

Valinnaiset osiot (valitse ainakin toinen):
Osio 5: Arkioppiminen
Osio 6: Autenttinen verkko-oppiminen

Harjoitustyö (pakollinen):
Harjoitustyön aihepiirinä on oppimisprosessin suunnittelu ja toimintamallit sosiaalisen median välineitä käyttäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti