sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Kysymyksiä Wikiopistoon

En tiedä mistä ja keneltä kysyisin, mutta laitoin pulmani tähän talteen. Miten kuva lisätään? Löysin Wikipedian ohjeen, mutta mitä se tarkoittaa? Olen sen lukenut ennenkin. Ohjeessa lukee: "Vain Commonsiin tai suomenkieliseen Wikipediaan tallennettuja kuvia voi käyttää. Kuvia voi tallettaa tallennussivulta. Tallennettuja kuvia löytyy kuvalistasta." Sitäkö tarkoittaa, että suomenkieliseen Wikiopistoon ei saa ladata kuvia? Miksi siellä on sitten Tallenna tiedosto -linkki? Miten ihmeessä kuvat lisätään?

Napauttamalla alla olevaa kuvaa, sen saa suuremmaksi.

3 kommenttia:

  1. Moip ;) koska tuo ohje oli siis Wikipedian sivuilla siinä lukee Wikipedia. Wikiopistossa voi siis käyttää joko kuvia jotka ovat Wikimedia Commonsissa tai suoraan Wikiopistossa. Itse kokeilin äsken upata pari kuvaa, jotka olivat jääneet Wikiopiston siirrossa siirtymättä ja hyvin toimi. Eli "Talenna tiedosto" ja uppaus, sitten kopy-pasteta tiedoston nimi kokonaan [[]]-sulkujen väliin haluamaasi kohtaan jotain sivua ja pitäisi nähdä. Kuvan täytyy olla webikelpoinen jpg, png tai gif (kai)...

    VastaaPoista
  2. ;) Nyt kun tutkailin niin sua oltiin passitettu käyttämään kuvien suhteen Commonsia... täytyypä tutkailla tuotakin eli että kuinka siirtyy tai saa näkymään Wikiopistossa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Juhana... yritetään ymmärtää, kyllä tämä varmasti vielä iloksi muuttuu!

    VastaaPoista