perjantai 5. kesäkuuta 2009

PIL eli Microsoft Partners in Learning

Otin yhteyttä Microsoftin Partners in Learning -yhteyshenkilöön, Marianna Niemiseen. Sovimme taapaamisesta kesän aikana.

Suuri osa kouluista käyttää Microsoftin tuotteita, mutta veikkaan, että harva osaa hyödyntää Microsoftin sisältöjä. Heidän verkkosivuiltaan löytyy monella kielellä valtavasti aineistoa, jota voi hyödyntää koulutyössä. He ovat myös tuottaneet oppimiseen paljon hyvää aineistoa.

Avoimen webin toimijoille Microsoft on kirosanan kaltainen. Itsekin hyljeksin Office-ohjelmia, kun ovat niin köntyksiä. Mutta kyllä nykyajan yleissivistykseen kuuluu Windowsin ja Officen käyttötaito. Monin paikoin, kuten täällä, kouluissa ollaan vasta siirtymässä Vistaan (no, joo, olisi ihan hyvin voinut odottaa 7:aa). Käyttöönottoon löytyy apuja Microsoftin sivuilta. Samoin erilaisia apuja tiedostomuotojen yhteensopivuusongelmiin. Tyypillistä on, että opiskelija lähettää x-päätteisen dokumentin, jota opettaja ei saa auki. Mitä tehdä?

Harppaukseen tulee yhtenä aihepiirinä Tietohallinto ja käyttöjärjestelmät. Harppauksen aihepiirit jakautuvat aina kolmeen (nykysuunnitelma): työvälineet, työtavat ja jokeri. Tietohallinto ja käyttöjärjestelmät -aihepiirissä Vista sijoittuu työvälineisiin. Työtapoihin tietoturva-asiaa. Ja jokerista löytyy varjo-IT.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti