tiistai 6. lokakuuta 2009

Ajankäyttö 7. - 10.10. Syventävä taso

Millaisilla välineillä ja millaisilla toimintatavoilla voitaisiin vähentää informaatiokuormaa? Keinoja kaivataan?

Kerro omia ideoitasi, linkitä löytämiisi hyviin sosiaalisen median välineisiin tai toimintatapaneuvoihin, merkitse tunnisteeksi harppaus_aika. Kirjoita omaan blogiisi tai muuhun ja lisää linkki ilmoittautumissivulle nimesi kohdalle. Esimerkiksi pohdintaa aiheesta Oma suhde ajankäyttöön, työhön ja oppimiseen: Sanna Brauerin blogimerkintä.

JOKERI:
Tee oma aloite ajankäytön ja informaatiokuorman käsittelyyn. Kirjoita tähän:
1. Downshifting - leppoistaminen, tutustu aiheeseen netistä, löydätkö hyviä lähteitä, ks. Wikipedia Simple living 2. kirjoita tähän

7 kommenttia:

 1. Hei Anne! Olen käynyt joka päivä katsomassa kuuluisiko Harppaukselle mitään uutta, mutta mitään ei ole näkynyt. Olen vapaiden ja avointen oppiresurssien kurssilla samanaikaisesti ja nämä kaksi kurssia täydentävät mielestäni toisiaan hienosti. Suurkiitos siitä teille kaikille tekijöille! Mites edetään?

  VastaaPoista
 2. Hei, suokaat kaikki anteeksi, meitä pitäisi olla tätä Harppausta vetämässä vvähän laveampi joukko, tämä ensimmäisen vuoden versio menee vielä pilotti-kokeilu-karvalakkimallilla.

  Nyt on askel 2: IT/ATK-tuki ja opettajan osaamisvaateet.

  VastaaPoista
 3. Opintopiiristä vielä sen verran, että kun se hyvin toimisi, niin eri teemoihin mentäisiin vuorovedoin ja rakenne ei olisi kurssimainen vetäjä ja opiskelijat vaan opintopiirin ajatuksena on, että vertaiset keskenään vievät oppimista eteenpäin, ohjaaja järjestää puitteet.

  Mitenköhän tämän saisi Harppauksessa toimimaan?

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että selvensit ajatusta. Jotenkin ajattelin automaattisesti, että mennään samalla tavalla kuin avokurssilla. Mielenkiintoinen idea ja kuullostaa hyvältä tuo ajattelu vertaisverkosta ja vuorovedoin toiminnasta. Sosiaallistetaan sosiaalista mediaa! Olen ollut vasta lyhyen aikaa mukana (Pedacasting-koulutuksesta se lähti), mutta ehkäpä osaisin jotain vetää vaikkapa Twinen kanssa.

  VastaaPoista
 5. Hei Tero, mainiota ja esimerkiksi pariveto on yksi hyvä tapa sosiaalistaa sosiaalista media lyhyemmin harppauksin. Tuo sosiaalistetaan sosiaalista mediaa oli muuten mainio sanaparioivallus.

  VastaaPoista
 6. Tehtäisiinkö harppaus-ryhmä myös Twineen? Tekemällä oppimista nääs. Samalla, kun pistää jonkin linkin Diigoon sen saa ihan samalla vaivalla (vaivattomasti) myös Twineen. Mulla on työkalupalkissa samalla rivillä Delicious, Readability, Add to Twine ja Diigolet. Käytän niitä sitten tarpeen mukaan joko yhdessä tai erikseen. Toimii!

  VastaaPoista
 7. Hei Tero, kiitos ehdotuksesta, kokeilu kannattaa aina, kun ollaan tutkimassa toimivia työtapoja.

  VastaaPoista